SIF slog den 11/1 GBK 5-1. Se referat fra kampen
Klub: Skovshoved Badminton
Publiceret af: Henning B. Clausen
Dato: 11-01-2011 15:01:30
Kategori: Generelt
     

Tirsdag aften stod den på et historisk lokalopgør på Krøyersvej mellem SIF og Gentofte BK i Badmintonligaens niende runde. Kampen var på forhånd spået til at blive en meget tæt affære. Dog udviklede det sig noget anderledes!

SIF havde på forhånd brug for en sejr for at undgå nedrykningsspillet, alt imens Gentofte havde spillet sig fri af bundpladserne i den foregående runde! Dette var måske årsagen til at flere af Gentofteprofilerne ikke ramte dagen og måtte se sig besejret af nogle meget motiverede skovsere.

Gentofte kom ellers godt fra start i deres herredouble, som på forhånd var anset som en meget lige kamp. Gentoftes Skovgaard/Magee satte skovsernes Hasbak/Spurr Madsen på plads i et første sæt med cifrene 21-5. Selv om Skovshoved kom godt tilbage med en tæt sejr i andet sæt var GBK for stærke og vandt kampen i tre sæt.

Samtidig med herredoublens kamp på bane 1, kunne man se SIFs stærke par Houmann/Kolding vinde en sikker, og forventet, sejr på bane 2 i mixdouble! Her havde Gentoftes Delbo/Thorberg ikke mange chancer. Hertil skal nævnes at det unge skovserpar har været usandsynligt stærke i dette efterår, og må siges at være en vigtig årsag til Skovshoveds endelige placering i ligaen.

Begge hold havde, ganske efter eksperternes forudsigelser, sikret sig et point hver før de sidste fire kampe. Det var også eksperternes vurdering at de to næste kampe, damedouble og 2. herresingle, skulle fordeles ligeligt mellem de to rivaler. Eksperterne tog dog fejl!

Gentofte var ganske store favoritter i Damedoublen. Men Skovshoveds rutinerede par, Harder/Viscovich, ville det ganske anderledes. Selv om skovserne tabte 26-28 i første sæt til Gentoftes Line Isbjerg/Marie Røbke var det tydeligt, at intet var sikkert på forhånd. I de to følgende sæt sikrede SIFs piger skovsernes andet point, og da Niels Christian Kaldau også havde en forrygende aften i 2. herresingle stod den pludselig 3-1 til SIF.

Så var det op til Gentoftes damesingle og 1.herresingle at udligne skovsernes føring og derigennem tvinge kampen ud i et ”golden set”. Men ganske symptomatisk for hele Gentofte-holdets præstation denne aften var motivationen ikke til stede, hvilket skovsernes Christian Lind Thomsen og Mette K. Pedersen udnyttede ved at sejre i begge singlekampe efter to sikre sæt over GBKs Scott Evans og Camilla Overgaard. Det var især til stor fryd for de fremmødte skovser-tilhængere at se, hvordan Mette K. viste stor fremgang efter sit lange skadesforløb.

Med en stensikker sejr på 5-1 til SIF byttede Gentofte og Skovshoved plads før begge hold skal spille kvalifikation til slutspillet om medaljer, og samtidig har Skovshoved opnået deres primære målsætning ved at forblive i den bedste række efter sidste års oprykning.

Ydermere skal det nævnes at stemningen på Krøyersvej blev, som forventet, lige så intens som tidligere opgør mellem de to lokalklubber. Tæt på 300 tilskuere var mødt op tirsdag aften, hvor alle var vidne til, at det endnu en gang er Skovshoved der sidder på badmintontronen i Gentofte Kommune.

Simon Melbye


Kampresultater
:

Herredouble: 
Peter Hasbak / Morten S. Madsen 5/21 21/12 18/21
Chr. Skovgaard / Sam Magee
Mixeddouble: 
Mads P. Kolding / Julie Houmann 21/17 21/13
Mikkel Delbo / Maria Thorberg
Damedouble: 
Pernille Harder / M. Viscovich 26/28 21/17 21/17
Line Isberg / Marie Røpke
2. herresingle:
N. C. Kaldau - Morten T. Kronborg 21/15 21/17
1. herresingle:
Chr. Lind - Scott Evans 21/14 21/12
Damesingle:
Mette K. Pedersen - C. Overgaard 21/18 21/19


 

 
Skovshoved Badminton | Krøyersvej 5 A , 2930 Klampenborg | +45 39 45 01 80 | skovser@skovser.dk