Ole Mertz fylder 80 år
Klub: Skovshoved Badminton
Publiceret af: Steffen Moe
Dato: 26-11-2011 00:23:19
Kategori: Generelt
     

Ole Mertz eller O.M. som han helst vil kaldes fylder 80 år den 26. november.

I mere end tre generationer har O.M. været et ”fyrtårn” i SIF Badminton. Det hele begyndte, som det gør for mange unge i nabolaget, at Ole finder hen i SIF, og opdager en hel verden af aktiviteter, kammerater og spændende udfordringer. Ole´s talent som sportsmand både på fodboldbanen og badmintonbanen viste sig hurtigt. Men det blev badmintonen, der vakte den største interesse. Det kom til at få et afgørende præg på Ole´s liv. Både som talentfuld ungdomsspiller og senere landsholdspiller med 12 landskampe, to gange finaledeltagelse på Danmarks Thomas Cup-hold, samt vinder af en række internationale mesterskaber i herredouble prægede Ole den tids topbadminton. Netop herredoublen blev O.M´s favoritdisciplin sammen med mixeddoublen, hvor det blev til sikre sejre på 1. holdet igennem mange år, sammen med Jesper Sandvad og Gerda Sandvad. I den periode udviklede badmintonspillet sig fra at være noget, der mindede om havebadminton med tunge træketschere og lange bukser, til ultralette stål- og fiberketsjere og korte shorts, der gav fuld bevægelighed og en hurtighed i ketcherføringen, som gjorde spillet levende og interessant at se på.

O.M.´s koncentration på banen var legendarisk. Tungen ikke lige, men skævt i munden. Der blev ikke tålt nogen forstyrrelser på eller ved siden af banen. Kom man til at ”hoste” på det forkerte tidspunkt kunne O.M. returnere et blik, der fik kureret selv den værste kriller med øjeblikkelig virkning. I skarp kontrast hertil var O.M. ´s virke og imødekommenhed udenfor banen, som var og fortsat er næsten ubegrænset.

Med baggrund som adjunkt og senere lektor på Øregård Gymnasium var den pædagogiske side i orden, og al fritiden blev brugt til at spille badminton, men også til at udøve trænergerning på alle niveauer. I løbet af karrieren udviklede det sig til en decideret ledergerning, der ikke tåler sammenligning med nogen anden spiller i SIF. I 49 år har O.M. været formand for badmintonafdelingen, og er stadig aktivt medlem af badmintonudvalget. Og det kom ikke alene SIF til gode, men også Dansk Badmintonforbund og i en periode den Internationale Badmintonfederation. I mere en 38 år beklædte Ole en række forskellige poster i forbundet, som UK chef, uddannelsesformand, kursusleder for trænere og instruktører, samt næstformand.

Livet i SIF har altid haft Ole´s bevågenhed og store interesse, og den lange gerning for klubben har da også ført til at Ole i 1984 blev æresmedlem. Men det stopper ikke her, for Ole har på trods af sine meningers mod, som vist er alle bekendt, til stadighed formået at følge med tiden, og utallige er de ungdomsspillere, trænere og holdledere, der er blevet hjulpet, enten gennem personlig træning eller støtte på forskellig vis, eller gennem opmuntring og interesseret indleven i de problemer, der måtte være. Ole har et sjældent blik for talentet, også når det ikke er umiddelbart synligt, men ligger længere inde, og vokser sig rigtig stort ved den rette pleje og støtte.

Kære O.M.

Du ønskes hjertelig tillykke med den runde fødselsdag, og de bedste ønsker for fremtiden. Alle der kommer i SIF skylder dig tak for din store indsats gennem årene, og vi er glade for, at du stadig er aktiv på flere fronter i klubben, og håber det varer mange år endnu. Du er det bedste bevis på at SIF´s værdier er værd at værne om, for de er skabt gennem frivillig indsats og frontløbere som dig. En indsats som allerbedst kan sammenfattes i vores motto - Én gang skovser - altid skovser.

Steffen Moe

Formand SIF Badminton 

 
Skovshoved Badminton | Krøyersvej 5 A , 2930 Klampenborg | +45 39 45 01 80 | skovser@skovser.dk