Dommerbord og dommergruppe til semifinalen
Efterlysning: Badmintondommer
Klub: Skovshoved Badminton
Publiceret af: Steffen Moe / Claus Buhl
Dato: 13-05-2013 19:09:17
Kategori: Generelt
     

Har du lyst til at blive badmintondommer ?

SIF´s forbundsdommer Ib Michaelsen stopper og vi skal have fundet en ny. Er det dig?

Du får løn og socialt samvær samt en masse gode oplevelser med badmintonsporten

Du skal kunne lide badmintonsporten, og du skal have gode menneskekundskaber, men så får du også en masse oplevelser retur, du kommer helt ind i centrum af nogle spændende situationer, og du får nogle sociale relationer, som du har stor glæde af. Herudover behøver du ingen særlige forkundskaber, og du kan hurtigt komme i gang, da den indledende uddannelse er kort.

Dommeruddannelsen, som du skal tage, har flere trin. Du starter som aspirant, hvor du efter lidt undervisning over en weekend går op til en teoretisk prøve. Består du den, bliver du et par uger senere sendt ud at dømme nogle ungdomsturneringer, hvor du efter 6-7 kampe bliver vurderet af en sagkyndig. Er det gået godt, udnævnes du til badmintondommer med ret til at dømme alle åbne ungdomsturneringer og lidt senere seniorkampe i C- og D-rækken.

Hvis du herefter har mod på mere kan du, igen over en weekend, gå op til en skriftlig prøve og et par uger senere en praktisk prøve over 4-5 kampe i en A-turnering med bedømmere. Når du består er du herefter kredsdommer med ret til at dømme alle turneringskampe undtagen badmintonligaen.

Du bestemmer selv omfanget af kampe du vil dømme. Det kan være lige fra 4 udkald på en sæson til 35-40 udkald.

Hvis du vil videre til allerhøjeste niveau skal du indstilles til forbundsdommer-eksamen, som foregår på engelsk – igen over en weekend. Efterfølgende er du i praktik i Danish Open frem til kvartfinalerne. Når du består, er du herefter forbundsdommer med ret til også at dømme i udlandet. Du får minimum 1 udenlandsk turnering at dømme. Du kan f.eks. komme til at dømme i lande som Sverige, Holland, Tyskland og Slovenien.

Dommerne har et velfungerende netværk, og Københavns Kredsen har en dommerklub, hvor dommerne mødes 3 gange om året. Møde 1, inden sæsonstart, handler om nye regler og fortolkninger, møde 2 uddyber disse, og møde 3 er generalforsamling med efterfølgende socialt samvær.

Når du er ude at dømme, får du typisk 400 kr. pr dag plus lidt kørepenge og diæter, det hele er skattefrit. Skal du overnatte, bliver dette også betalt. I udlandet får du alle dine udgifter dækket rigeligt.

Hvis det har interesse kontakt venligst badmintonformand Steffen Moe – e-mail: smo@grontmij.dk og mobil 2723 6519. Du hjælper samtidig SIF-badminton, fordi det koster klubben en afgift, hvis vi ikke stiller med minimum 1 aspirant til at blive badmintondommer. 

 
Skovshoved Badminton | Krøyersvej 5 A , 2930 Klampenborg | +45 39 45 01 80 | skovser@skovser.dk